Festivitate de premiere a concursurilor

Festivitate de premiere a concursurilor

Sala de lectură (Sediul central al Bibliotecii, Bd. Ștefan cel Mare, Nr. 8-10)

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de desene „Istorii închipuite” și a Concursului de traducere și retroversiune „Istorii alternative”

 

Festivalul „Teodorenii” 2019: Concursul de desene „Istorii închipuite”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează Concursul de desene „Istorii închipuite”, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2019. Ediția din acest an, a VI-a, se va desfășura sub genericul „Istorii alternative”, motiv pentru care tematica concursului este la alegere.

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din tot județul Iași.

Lucrările vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc.). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Lucrările vor avea trecute pe verso următoarele mențiuni: titlul desenului, eventual opera de inspirație, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa/ numele profesorului coordonator și datele de contact ale participantului (număr de telefon și adresă de e-mail) și vor fi depuse până la data de 2 decembrie 2019, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin). Nu se percepe taxă de participare.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției, imaginația și originalitatea. Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele premii: Premiul I: 500 lei, Premiul al II-lea: 400 lei și Premiul al III-lea: 300 lei.

Lucrările premiate devin proprietatea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 4 decembrie 2019, ora 14.00, la Sala de lectură a Bibliotecii. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0332110044.

Festivalul „Teodorenii” 2019: Concursul de desene „Istorii închipuite”

Festivalul „Teodorenii” 2019: Concursul de traducere și retroversiune „Istorii alternative”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a cincea ediție a Concursului de traducere și retroversiune pentru elevi, manifestare inclusă în cadrul ediției a VI-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:
(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Romanul unui adolescent miop, de Mircea Eliade;
(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Tom’s Cabin or, Life Among the Lowly/ Coliba unchiului Tom, de Harriet Beecher Stowe.
Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.
Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 29 noiembrie 2019 pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.
Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).
Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii. Se vor acorda următoarele premii: Premiul I – 500 de lei, Premiul al II-lea – 400 de lei și Premiul al III-lea – 300 de lei.

Se vor mai acorda diplome și premii speciale. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 4 decembrie 2019, ora 14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa iasiamericancorner@gmail.com sau telefonic, la numărul 0751769118.

Festivalul „Teodorenii” 2019: Concursul de traducere și retroversiune „Istorii alternative”

Locație:
Sala de lectură