„Cămara lui Păstorel”

Concurs de preparare și prezentare ale conservelor tradiționale moldovenești, dedicat utilizatorilor Bibliotecii.

Hotel Eden – Sala de Conferințe (Str. Sfântul Sava, Nr. 1)

„Cămara lui Păstorel”

Concurs de preparare și prezentare ale conservelor tradiționale moldovenești, dedicat utilizatorilor Bibliotecii.

Jurizează: Marius Cristian, Gabriel Toma, Dan Doboș

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași anunță lansarea ediției a V-a a concursului de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” – eveniment inclus în agenda Festivalului „Teodorenii” 2019.

Degustarea și jurizarea vor avea loc vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 10.00.

Concursul are trei secțiuni, două practice și, în premieră, și una la care nu vom premia produsul, ci… talentul scriitoricesc:

  1. Dulce (magiunuri, dulcețuri, peltele, compoturi, siropuri etc.);
  2. Sărat (zacuști, tocane, sosuri, bulion, murături etc.).

III. Istoria unei rețete. Vom oferi un premiu special pentru descrierea unei rețete (la alegere) într-un mod original. Nu contează rețeta și ingredientele, contează talentul literar. Creațiile vor fi trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro până la data de 2 decembrie 2019.

Produsele trebuie să fie fabricate din materii prime din arealul Moldovei, să nu conțină aditivi alimentari și să fie realizate după un procedeu tehnologic tradițional. Fiecare produs va fi însoțit de o fișă în care vor fi trecute denumirea și lista ingredientelor folosite. Dacă o rețetă este realizată după o rețetă veche, acest lucru va fi menționat în aceeași fișă. Concurenții care nu se vor conforma regulamentului, vor fi descalificați.

Concursul se adresează cititorilor Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” de toate vârstele și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, dar și al consumului de produse realizate în gospodărie. Persoanele interesate își pot manifesta dorința de a participa prin completarea formularului disponibil la sediul central al Bibliotecii (Centrul de înscriere sau Secția de Împrumut carte pentru Copii – Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin) și la cele cinci filiale de cartier.

Înscrierile se pot face până pe 2 decembrie 2019. Fiecare concurent se poate înscrie cu maximum un produs pentru fiecare secțiune. Participarea este gratuită, în baza permisului de acces la bibliotecă valabil.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu condus de Marius Cristian. Vor fi punctate: 1) Creativitatea (găsirea unei denumiri inspirate); 2) Calitatea gastronomică a produsului (ingrediente și combinațiile folosite); 3) Impresia generală (concordanță între aspect vizual și gust). Premiile constau în ustensile de bucătărie și alte surprize din partea sponsorilor. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Contestațiile vor fi adresate exclusiv juriului.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

„Cămara lui Păstorel”

Locație:
Hotel Eden - Sala de Conferințe